Menu Szukaj

Werbena

Verbena officinalis, rodzina Verbénacées, była od stuleci używana ze względu na swoje walory terapeutyczne. To było święte zioło dla Greków i Rzymian i było szeroko używane przez druidów i czarodziei "Magiczne moce"

Ale skąd pochodzi to "ziele czarownika"?

Werbena lub dzika werbena (Verbena officinalis) pochodzi z europejskich łąk. Ta wieloletnia roślina, szeroko rozpowszechniona w Europie, jest łatwo dostępna wzdłuż poboczy dróg i nieuprawianych miejsc. Łodygi mierzą od 50 do 80 cm i składają się z ciętych, szorstkich i włochatych liści używanych w kosmetykach. Roślina kwitnie od czerwca do października i powoduje powstawanie małych kwiatów, najczęściej koloru liliowego, zebranych w uszach.

I dlaczego jest dobry dla naszej skóry?

Liść werbeny znany jest ze swoich kojących i przeciwutleniających właściwości. Działa kojąco na wrażliwą i suchą skórę.

Nasza różnica: ekstrakt z rolnictwa ekologicznego!

Na południu Francji liście werbeny są delikatnie zbierane ręcznie latem, a następnie suszone. Z rolnictwa ekologicznego nie są przetwarzane i są ostrożnie ekstrahowane gorącą wodą, aby podkreślić naturalne związki rozpuszczalne w wodzie. Ekstrakt jest w 100% naturalny i pełen szacunku dla skóry.

  Ładuję...